Collectief zonneproject in Spoorpark

Omdat er voldoende interesse is, komen er op korte termijn collectieve zonnepanelen in het Spoorpark. Deze conclusie trok onlangs de initiatiegroep van Energiefabriek Spoorpark. In totaal komen er bijna collectieve 250 panelen op het gebouw van scouting Esjeeka en de Kiosk.

Hiermee kunnen omwonenden die in de postcodegebieden rondom het Spoorpark wonen – en bijvoorbeeld geen gelegenheid hebben voor panelen op hun eigen dak – aandelen in deze zonnepanelen kopen.  Dit gebeurt via de begin mei opgericht energiecoöperatie Energiefabriek Spoorpark U.A. Deelnemers krijgen belastingaftrek op hun energienota voor de hoeveelheid kWh die ‘hun’ panelen opwekken. Zo wil de overheid de productie van zelf opgewekte groene stroom stimuleren.

Energiefabriek Spoorpark is erg blij dat ze zich kan verbinden aan Spoorpark Tilburg. Het park is het grootste burgerinitiatief van Nederland. Daar hoort een duurzaam en collectief energieproject bij voor direct omwonenden, zo vindt het tijdelijk bestuur.

Bij een dergelijk project komen veel technische, financiële en praktische aspecten kijken. Het project krijgt vorm onder de vleugels van Energiefabriek013. Energiefabriek013 heeft al ruime ervaring met vergelijkbare projecten. Denk aan het succesvolle project Energiefabriek Oude Leij waar omwonenden in groten getale hebben geïnvesteerd in zonnepanelen (www.energiefabriekoudeleij.nl).

Voor geïnteresseerden die zich eerder via Energiefabriek013 hadden aangemeld voor Zon-op-andermans-dakprojecten, is al een informatiebijeenkomst georganiseerd. Op dit moment is nog een klein aantal aandelen beschikbaar.  Interesse? Check de website www.energiefabriekspoorpark.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *