Collectief zonneproject Spoorpark is haalbare kaart

Indien er voldoende interesse is, komen er op korte termijn collectieve zonnepanelen in het Spoorpark. Deze conclusie trok onlangs de initiatiegroep van de Energiefabriek Spoorpark. In totaal komen volgens het plan bijna collectieve 250 panelen op het gebouw van scouting Esjeeka. 

Hiermee kunnen omwonenden die in de postcodegebieden rondom het Spoorpark wonen – en bijvoorbeeld geen gelegenheid hebben voor panelen op hun eigen dak – zonnepanelen kopen.  Dit gebeurt via een op te richten energiecoöperatie. Het coöperatielid krijgt belastingaftrek op zijn energienota voor de hoeveelheid kWh die ‘zijn’ panelen opwekken.Zo wil de overheid de productie van zelf opgewekte groene stroom stimuleren.

De energiecoöperatie in oprichting is erg blij dat ze zich kan verbinden aan Spoorpark Tilburg. Het park is het grootste burgerinitiatief van Nederland, daar hoort een duurzaam en collectief energieproject bij voor direct omwonenden, vindt het tijdelijk bestuur.

Bij een dergelijk project komen veel technische, financiële en praktische om de hoek kijken. Het project krijgt vorm onder de vleugels van Energiefabriek 013. Deze coöperatie heeft al ruime ervaring met vergelijkbare projecten. Zoals het succesvolle project Energiefabriek Oude Leij waar omwonenden in groten getale hebben geïnvesteerd in zonnepanelen (www.energiefabriekoudeleij.nl).

Geïnteresseerden die zich eerder hebben aangemeld voor het project, hebben inmiddels een uitnodiging voor de eerste informatiebijeenkomst ontvangen op 17  april. Als er na deze eerste ronde nog panelen over zijn kunnen ook andere geïnteresseerden zonnepanelen kopen.  Hou hiervoor de sitewww.energiefabriekspoorpark.nl in de gaten die binnenkort online gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *