wind-energie-headerimage

De Wind

Energiefabriek013 werkt, samen met negen andere energiecoöperaties in Tilburg en regio Hart van Brabant, aan een eigen windmolenpark met vier windturbines op de Spinder in het noorden van Tilburg. Dit park gaat voldoende elektriciteit produceren om ruim 7.000 huishoudens van groene stroom te voorzien. Lees meer op de site van Spinderwind.

Stand van zaken

Het ministerie van Economische zaken en Klimaat heeft SDE+ subsidie toegekend en Spinderwind. De volgende stap staat in het teken van het aanbesteden van de windturbines en het rondmaken van de financiering. Het is de bedoeling dat het park van, voor en door burgers in 2019 operationeel is.

Certificaten uitgegeven

Voorjaar 2017 heeft Energiefabriek013 voor €5.000 certificaten uitgegeven om de ontwikkeling van Burgerwindpark de Spinder mede mogelijk te maken. Leden van de Energiefabriek konden één of meer certificaten van €25 kopen. Als de windmolens er komen, krijgen ze het geld terug plus 15%. Als het windpark niet doorgaat, zijn ze hun inleg kwijt. Het gaat namelijk om risicodragend kapitaal. Inschrijven kon tot 1 april 2017.

De antwoorden op alle vragen vind je hier.