Zon op andermans dak

Zon op andermans dak, wat een briljant idee! Zeker als jouw dak niet zo geschikt is voor eigen zonnepanelen. Bij Energiefabriek013 kun je terecht voor postcoderoosprojecten. Jij kunt een paar panelen kopen (die bijvoorbeeld op een grote schuur liggen) en krijgt de stroom gesaldeerd op je rekening.

Energiefabriek Oude Leij: uitverkocht

Het eerste Tilburgse postcodeproject is uitverkocht. Dit project is gestart door Energiefabriek013, maar inmiddels hebben de deelnemers een eigen coöperatie gevormd: Energiefabriek Oude Leij.

Energiefabriek Spoorpark: uitverkocht

Spoorpark Tilburg: een door velen gedragen burgerinitiatief. In dit bijzondere park heeft Energiefabriek013 een Zon-op-andermans-dakproject ontwikkeld. Zie voor meer informatie Energiefabriek Spoorpark.

Energiefabriek Armhoef: uitverkocht

De coöperatie Energiefabriek Armhoef U.A. staat bijna op eigen benen.  Alle aandelen zijn gereserveerd, er is inmiddels een wachtlijst. Aan Enexis is al de opdracht gegeven om de aansluitingen te realiseren, zodat in het najaar van 2020 de productie waarschijnlijk zal beginnen. Het oprichtingsbestuur kiest wanneer de postcoderegeling start: vóór 1 januari 2021 volgens de huidige postcoderoosregeling of ná 1 januari 2021 volgens de nieuwe regeling. Energiefabriek Armhoef heeft een eigen website.

Andere projecten

Energiefabriek013 is alweer bezig met het ontwikkelen van nieuwe projecten. Bijvoorbeeld Energiefabriek Kempenbaan op de geluidswal naast het nieuwe Van Der Valkhotel, en Energiefabriek NS-Plein op het dak van het pand van de Stichting Ateliers Tilburg aan het NS Plein. Wil jij deelnemen aan ‘zon op andermans dak’? Meld je dan als potentieel deelnemer. Je legt je nog niet vast voor het project, maar komt wel op onze lijst. Wie zich het eerst aanmeldt, komt ook als eerste in aanmerking voor deelname aan die projecten.

Aanmelden

We houden je op de hoogte van de voortgang. Word lid van Energiefabriek013 en hopelijk profiteer jij dan binnenkort ook van de energie die op andermans daken wordt opgewekt!