energie

Energie-avond op 30 januari 2020

We barsten van de energie, maar ….

Op steeds meer plekken wordt duurzame energie opgewekt. Daken worden volgebouwd met zonnepanelen en overal herrijzen windmolenparken. Alleen is het energienet daar nog niet op ingericht. Grote vraag is: ‘hoe we krijgen we die duurzame energie bij de gebruikers’. Op donderdagavond 30 januari 2020 is de jaarlijkse energie-avond van Energiefabriek013 en de gemeente Tilburg in het Factorium. Met het thema: ‘We barsten van de energie, maar ….’, staat deze vraag centraal.

Kan het elektriciteitsnet alle opgewekte duurzame energie aan?

Sprekers Frans Rooijers (directeur CE-Delft),  Søren Hermansen, CEO Energi Akademiet (Samso, Denemarken) en Christina Hoes (Strategisch Adviseur Energietransitie Enexis) belichten deze kwestie van verschillende kanten.  Daarbij wordt ook gekeken naar succesvolle voorbeelden uit het buitenland. Wat valt er te leren van het Deense eiland Samsø? Het eiland is volledig zelfvoorzienend en levert zijn reststroom aan het landelijk netwerk.
Columnist en auteur Richard Engelfriet daagt de sprekers uit om hun mening te geven over het huidige en toekomstige energienet. Daarnaast gaat hij in gesprek met Jona, één van de Tilburgse deelnemers aan de jongeren-klimaatmars Youth for Climate. En interviewt hij Lucia Kleinegris, voorzitter van Energiefabriek013 en de Tilburgse wethouder Energietransitie gebouwde omgeving Oscar Dusschooten.

Wil je meer energie?

Iedereen die meer wil weten over het huidige en toekomstige energienetwerk, is hartelijk welkom tijdens deze gratis energie-avond.

Meld je aan via deze link

Datum: donderdag 30 januari
Aanvang: 19:30 uur
Locatie: Factorium (Grote Zaal)
Adres: Koningsplein 11a,
5038 WG Tilburg