Energiefabriek Kempenbaan blijkt haalbaar

Een werkgroep van Energiefabriek013 heeft onderzocht of de aanleg van een zonnepark op de geluidswal langs de A58 haalbaar is. De uitslag is positief! Dus de werkgroep adviseert het bestuur van Energiefabriek013 om door te gaan met de realisatie.

Dit plan gaat over ongeveer 5.000 zonnepanelen op de geluidswal langs de A58 tussen het Van der Valkhotel en het Elisabethziekenhuis. Het plan wordt opgesplitst in vijf postcoderozen (een postcoderoosboeket). Eén daarvan is specifiek bedoeld voor Tilburgers met een smalle beurs, die daardoor moeilijk kunnen deelnemen aan de energietransitie.

Om dit mooie project verder te ontwikkelen, zoekt Energiefabriek013 deelnemers en financiers. De 5.000 aandelen in het project worden tegen een aantrekkelijke prijs en mooi en duurzaam verantwoord rendement aangeboden. Heb je interesse om deel te nemen en wil je alvast aandelen reserveren? Stuur een mail aan kempenbaan@energiefabriek013.nl.

Om een start te kunnen maken hebben we – kortlopend – risicodragend kapitaal nodig. We zijn in overleg met de gemeente Tilburg om de helft van dit kapitaal te lenen. Daarnaast vragen wij leden van Energiefabriek013 en andere lezers van deze nieuwsbrief om voor één jaar geld beschikbaar te stellen. Als tegenprestatie bieden wij een wat hoger percentage als vergoeding. We hebben nog ongeveer €50.000 nodig. Wil je ons helpen? Neem dan (vertrouwelijk en vrijblijvend) contact op met John Kwaks, via john@energiefabriek013.nl of 06 53384772.

2 gedachten over “Energiefabriek Kempenbaan blijkt haalbaar

 1. P.P.M.M. Haen

  U spreekt over een geluidswal tussen het van der Valkhotel en het ETZ.
  Tot op heden heb ik deze nog niet mogen aanschouwen.
  Wellicht moet deze nog worden aangelegd?
  Waarschijnlijk bedoelt u de geluidswal bij Willemsbuiten.
  In september 2018 heb ik de firma van Mourik, die de geluidswal heeft gerealiseerd, de suggestie gedaan om zonnepanelen te plaatsen analoog aan de zonnepanelen die aan de A50 bij Uden zijn gerealiseerd.
  De betreffende firma heeft gewerkt in opdracht van het Consortium Stappegoor en kon in deze niets doen maar wel de suggestie doorspelen aan het Consortium.
  Ik hoop dat dit het resultaat is geweest.

  groet,

  P.P.M.M. Haen

  P.S. een rectificatie op dit bericht zou op zijn plaats zijn

  Reageren
  1. Energiefabriek 013 Bericht auteur

   Beste P.P.M.M. Haen,

   Dank voor uw reactie op onze website. Ik ga graag op uw reactie in.

   Achter de bomenrij langs de A58 tussen het Van der Valkhotel en het Elizabethziekenhuis (tussen A58 hmp 35,5 Re en A58 hmp 35,9 Re) ligt een heuvel. Deze heuvel ligt op een voormalige vuilstort en bestaat ook volledig uit vervuilde grond. Formeel heeft deze heuvel de functie van geluidswal en wordt ook door de gemeente Tilburg als zodanig genoemd. Op deze heuvel wordt ons project Energiefabriek Kempenbaan ontwikkeld.

   Ik hoop hiermee voldoende duidelijkheid te hebben verschaft.

   Met vriendelijke groeten,
   John Kwaks
   Projectleider Energiefabriek Kempenbaan/A58

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *