Huiskamertour

Wil je er de komende winters warm en comfortabel bij zitten én op jouw energieverbruik besparen? Doe dan mee aan “de Huiskamertour”, een project speciaal voor huiseigenaren die begeleiding willen bij het besparen van energie of het samen met anderen zelf opwekken van energie. In dit project werkt Energiefabriek013 samen met gemeente Tilburg.

In het kort

Een huiskamerbijeenkomst wordt gehouden bij iemand in huis, die zelf een aantal gasten uitnodigt. Dit kunnen buren zijn maar ook familie, vrienden of kennissen, net wat u wilt. Onderwerp bij zo’n bijeenkomst is hoe energie bespaard kan worden, hoe energie opgewekt kan worden en of je die dingen alleen of juist samen doet. De deelnemers bepalen zelf die avond, waar het over moet gaan. Energiefabriek013 helpt bij het organiseren, zorgt dat er deskundigen aanwezig zijn, die voorlichting en advies kunnen geven, en dekt de kosten van die avond.

Als je daarna zelf of samen met anderen er mee aan de slag gaat, biedt Energiefabriek013 deskundige begeleiding aan tijdens het volledige traject. We helpen bij het opzetten van gezamenlijke inkoop zodat je optimaal profiteert van de voordelen. We helpen je ook om wegwijs te  worden in subsidies voor woningisolatie en duurzaamheidsleningen van de gemeente Tilburg en van het Rijk.

Direct advies

Je kunt ook nog direct voor je eigen situatie advies aanvragen:

  • Je kunt vragen om een adviseur die met je door het huis loopt en opspoort welke energievreters je nog in huis hebt. En of je niet te veel betaalt voor je energiecontract. Dit bezoek is kosteloos.
  • Je kunt kiezen voor een energieadviseur die bij jou thuis langs komt. Hij beoordeelt welke maatregelen genomen kunnen worden, wat de kosten globaal zijn en wat je gaat besparen. Dit keukentafelgesprek kost € 15,00 (de rest wordt betaald daar de gemeente Tilburg).
  • Je kunt er voor kiezen om een maatwerkadvies uit te laten voeren. Dan krijg je een gedetailleerd rapport, waarin ook het energielabel van je woning wordt bepaald. De juiste informatie over investeringen en besparingen en het helpen bij het maken van een goede keuze. Dit maatwerkadvies kost je € 200,00 voor een kleine woning en € 275,00 voor een grote woning (meer dan 180 m2).
  • Tot slot kun je voor € 75,00 ook een thermografische foto laten maken van jouw woning waarop je kunt zien waar energielekken in de woning zitten.
Aanmelden huiskamertour Advies aanvragen

Voor de duidelijkheid: aan de adviezen en offertes zit geen enkele verplichting. Heb je na het keukentafelgesprek of het maatwerkadvies verder geen belangstelling? Geen probleem.