Masterclass waterstof, 4 november

In de oktober-nieuwsbrief van de Energiefabriek013 is een interessante masterclass Waterstof aangekondigd. Die was gepland op 4 november, maar inmiddels hebben we besloten om die uit te stellen.

In verband met de aangescherpte corona-maatregelen, werken we aan een boeiend programma dat iedereen thuis kan volgen, achter de eigen computer. Dat stelt heel andere eisen dan een masterclass in een zaal met publiek. Het is dan ook even zoeken naar een goede vorm. Daar hebben we meer tijd voor nodig. Wij stellen de masterclass daarom uit. We geven de nieuwe datum zo snel mogelijk door aan de lezers van de nieuwsbrief en aan belangstellenden die zich al hebben aangemeld.

Inhoud van de masterclass

Waterstof, iedereen heeft er wel een mening over. Voor de een is het dé oplossing van het energievraagstuk, de redding van het klimaat en ons land, voor de ander is het een schijnoplossing. Energiefabriek013 gaat in de masterclass Waterstof uitgebreid in op de voors en tegens van de inzet van waterstof. Daarbij focussen we ons op de toepassing van waterstof in de gebouwde omgeving (de toepassing van waterstof in auto’s laten wij graag aan anderen over). Deze avond organiseren we in samenwerking met de gemeente Tilburg.

Mark van den Putte

De lezing wordt gegeven door Mark van den Putte, natuurkundige en expert op het gebied van waterstof. Hij neemt ons mee in de wereld van de opwekking en de toepassing van waterstof. Daarbij staat de vraag centraal wat de rol van waterstof kan zijn in de energietransitie in de gebouwde omgeving. Centraal staat de vraag: hoe zorgen we voor groene waterstof? Waterstof als brandstof is pas interessant wanneer deze echt groen wordt opgewekt. Mark zal ingaan op de mogelijkheden om ons voor te bereiden op de toepassing van waterstof; welke  aanpassing van de infrastructuur is nodig, wat zijn geschikte technologieën voor toepassing in individuele woningen en wat zijn de  kansen voor grotere vastgoedeigenaren, waaronder de woningbouwcorporaties? De masterclass gaat niet alleen over techniek, maar ook over de betaalbaarheid en toekomstbestendigheid.

Voorbeelden uit de praktijk
Om te laten zien wat ook nu al mogelijk is, wordt een installatie die nu reeds beschikbaar is getoond. Een kans voor de voorlopers?

De productie van waterstof zal belicht worden aan de hand van een voorbeeldproject waarin elektriciteit uit wind en zon ruimschoots beschikbaar zijn. Hoe ziet de rentabiliteit van opslag en productie er uit op piekmomenten?

Aanmelden

Informatie over het aanmelden volgt zodra de nieuwe datum bekend is.

Met vriendelijke groeten,

Lucia Kleinegris, voorzitter 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *