Terugblik lustrum

Beste leden,

Het is al ruim een half jaar geleden, maar de herinnering is nog vers. Oh, zul je denken, dat zal wat zijn! Wel, ik doel op ons 5 jarig jubileum. We hebben dat samen prachtig gevierd in een leuke zaal, met lekkere soep en broodjes en een super leuke quiz begeleid door Marieken Smeets.

Veel leden zagen elkaar hier de eerste keer. Het mooiste van de avond was de lezing – nou, bijna een performance – van Helga van Leur. Zij nam ons mee in het verhaal van de klimaatverandering. Er zaten vooral ‘believers’ in de zaal. Maar ook zij hoorden weer veel nieuwe dingen. Haar verhaal bouwde ze op richting  een welhaast kunstzinnig gestileerde grafische weergave van de effecten van de klimaatverandering.

(Link: https://www.knmi.nl/over-het-knmi/nieuws/klimaatstreepjescode-warming-stripes).

Kortom; een zeer informatief en sprankelend verhaal. Wij hebben dan ook niets dan zeer positieve reacties ontvangen van de aanwezige leden. En veel spijtbetuigingen van de afwezige leden…..

Even vooruit kijken. Ook de aanwezige wethouders Berend de Vries en Oscar Dusschooten waren zo enthousiast dat zij ons gevraagd hebben een jaarlijkse lezing of event te organiseren. En dat gaan we gewoon doen! In oktober organiseren wij opnieuw een avond als de vorige. Nu met de medewerking van gemeente Tilburg. Het onderwerp is nog een verrassing. De datum zal snel volgen in een save the date.

En voor alle leden die actief willen worden: graag! We hebben nog bergen te verzetten. Nou ja……..

Met vriendelijke groeten,
Lucia Kleinegris

2 gedachten over “Terugblik lustrum

 1. C. Denisse

  Helga van Leur was een eyecatcher…

  Gaarne vervolg mn energietransitie: waterstof, hoe en wat in Tilburg, waar ‘proefprojecten’ bv lezingen door de heren De Vries en Dusschooten en anderen mn over de FAKE van transitie vanwege alleen financieel gewin!

  Reageren
 2. C. Denisse

  Nogmaals, een super goed verhaal van Helga van Leur, vervolg misschien door de heren De Vries en Dusschooten en dat meer over de plaatselijke situatie: wo waterstof, toewijzing proefprojecten transitie, vervanging gasleidingen bepaalt door de mijnbouwwet, fakenews bij (nieuwbouw) mbt economisch en financieel beleid door Den haag en oa Shell, financieel haalbaarheid

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *