Woensdag 14 maart info-avond zon op andermans dak

Wil je duurzame energie opwekken, maar heb je zelf geen geschikt dak? En begint jouw postcode met 5017, 5018, 5021, 5022, 5026, 5051, 5053? Kom dan naar de informatie-avond over het eerste Tilburgse project Zon op andermans dak. Zowel woningeigenaren, huurders als MKB-ondernemers, maar ze moeten wel een elektriciteitscontract op hun naam hebben staan.

Informatiebijeenkomst woensdag 14 maart
Op woensdagavond 14 maart is er een informatiebijeenkomst voor belangstellenden, in wijkcentrum MFA De Nieuwe Stede, Capucijnenstraat 156 in Tilburg. We starten om 20 uur. Er is hierbij ruime gelegenheid om vragen te stellen. Meer informatie is ook te vinden op de website www.energiefabriekoudeleij.nl. Het mailadres is info@energiefabriekoudeleij.nl.

Op de nieuwe stal aan het Boterpad 1, op de grens tussen Tilburg en Goirle, komen 700 zonnepanelen. Interessant voor Tilburgers die duurzame elektriciteit willen opwekken, maar zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen. Wie aandelen koopt, mag 15 jaar lang energiebelasting aftrekken over de opgewekte energie. Dat is momenteel bijna tweederde van de energieprijs. Met de huidige energiebelasting is het rendement ongeveer 6%.
Dit project is een initiatief van de Tilburgse energiecoöperatie Energiefabriek013. Deelnemers aan dit project vormen samen een nieuwe coöperatie, namelijk Energiefabriek Oude Leij.

Achtergronden
De 700 zonnepanelen op deze stal gaan genoeg elektriciteit opwekken voor circa 60 huishoudens. Energiefabriek013 heeft de eigenaar van Boerderijwinkel de Walhoeve Corné van Roessel benaderd, toen die een nieuwe stal ging bouwen. Het dak van de stal ligt heel gunstig voor zonnepanelen. Het is gericht op het zuidoosten, heeft een gunstige hellingshoek en is volledig vrij van schaduw. Dit is het eerste postcoderoos project dat in Tilburg wordt gerealiseerd. Deelnemers betalen 325 euro per aandeel voor één paneel met een verwachte opbrengst van 270 kilowattuur per jaar. Het minimum is 1 aandeel. Het maximum is afhankelijk van het eigen elektriciteitsverbruik, want je krijgt alleen energiebelasting terug over je eigen verbruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *