Energiebesparing

Wil je er de komende winters warm en comfortabel bij zitten én op jouw energieverbruik besparen? Vraag dan een onafhankelijk en deskundig energieadvies aan speciaal voor huiseigenaren in de gemeente Tilburg. In dit project werkt Energiefabriek013 samen met de andere Tilburgse energiecoöperaties, gemeente Tilburg en Hoom.

In het kort

Comfortabeler wonen en een lagere energierekening? Met simpele maatregelen kun je je energieverbruik vaak flink verlagen. Dat levert direct wat op en je woning voelt al snel behaaglijker. Bovendien draag je bij aan de verduurzaming van de bebouwing in Tilburg.

Wil je aan de slag met je huis, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? We helpen je graag goed op weg. Als inwoner van de gemeente Tilburg krijg je tot april 2021 subsidie op een onafhankelijk energieadvies.

De energieadviseurs kunnen direct een telefonisch advies geven of een afspraak inplannen voor een uitgebreider advies. Je wordt geholpen door professionals: goed opgeleide adviseurs die onafhankelijk advies uitbrengen. Ze bespreken met jou welke maatregelen je het beste kunt nemen in jouw woning. Voor uitgebreid advies betaal je een bijdrage. Een kort telefonisch advies is kosteloos. De energieadviezen zijn geheel vrijblijvend. Hieronder lees je over de opties.

Bel 088 00 62 013 (ma t/m vr van 13.00 – 17.00 uur) of mail naar energieadviestilburg@hoom.nl.

Optie 1: kort telefonisch advies of advies per e-mail

Gratis (advies ter waarde van € 30,-)

Heb je een concrete vraag over energiebesparing? Dan kun je gratis een kort telefonisch advies inwinnen via 088 00 62 013. Onze energieadviseurs zijn bereikbaar op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur. Je kunt je vraag ook mailen via het contactformulier. Je krijgt dan binnen 24 uur een reactie.

Optie 2: online advies op maat

Eigen bijdrage: € 20,- (voor een advies ter waarde van € 90,-)

Wil je een advies op maat, afgestemd op jouw woonsituatie en energieverbruik? Maak dan een afspraak voor een online gesprek. Je ontvangt vooraf een link naar het Hoomdossier*, waarin je alvast informatie kunt invullen over je energieverbruik. Tijdens de afspraak met de adviseur vul je het Hoomdossier verder in. Op basis hiervan krijg je advies over concrete stappen die je kunt zetten om je huis te verduurzamen. Ook krijg je een indicatie van de kosten en de opbrengsten van de besparende maatregelen.

Optie 3: advies aan huis

Eigen bijdrage: €65,- (voor een advies ter waarde van € 210,-)

Loop je liever samen met een energieadviseur door jouw huis, om de mogelijkheden voor besparingen of verduurzaming in kaart te brengen? Vraag dan een huisbezoek aan. De adviseur kan dan nog beter aangeven welke kleine en grote maatregelen je in jouw huis zou kunnen treffen. Vooraf vul je in het Hoomdossier* alvast jouw energieverbruik in. Na het bezoek krijg je een rapport met een energieadvies op maat: een stappenplan voor de verduurzaming van je woning inclusief een specifiek advies, afgestemd op jouw woonsituatie.

*Het Hoomdossier is een onafhankelijke webtool waarmee je een meerjarenplan kan maken voor de verduurzaming van je woning. Op basis van gegevens over je energieverbruik en woning berekent de tool welke besparingsopties voor jouw situatie gunstig zijn. Aan de hand van de opties die het Hoomdossier geeft, kun je met hulp van een energieadviseur maatregelen kiezen en inplannen.

Voor de duidelijkheid: aan de adviezen zit geen enkele verplichting. Heb je na het (maatwerk)advies verder geen belangstelling? Geen probleem.

Lid worden

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Oftewel, hoe meer leden Energiefabriek013 heeft, hoe meer we met z’n allen kunnen bereiken.

Je kunt lid worden als je binnen ons werkgebied woont of wanneer je eigenaar of bestuurder bent van een in het doelgebied gevestigd bedrijf of instelling.

Doe je ook mee?!

Aanmelden
Advies aanvragen